16-07-09

Wedstrijdverslagen

21.06.’09 Fleche Ardennaise

Bjorn’s eerste competitie wedstrijd was de Fleche Ardennaise. Hij reed daar attent mee vooraan, maar heeft wel veel afgezien op de bergjes. Het peloton  scheurde constant waardoor het eigenlijk een wedstrijd in de wedstrijd was om in het juiste groepje te zitten. Na 70km zat ik in de eerste groep van 40 man. Maar na 12Okm moest Bjorn de rol lossen en op 150 km stapte hij uit de wedstrijd.

 

23.06.’09 Ruddervoorde

Bjorn nam de start in Ruddervoorde met 1 doel: wedstrijdritme opdoen en kilometers malen. Hij heeft dan ook de ganse wedstrijd in de buik van het peloton gefietst. Hij werd 105e.

 

26.06.’09 Zomergem

Bjorn reed attent mee, ging af en toe mee in de aanval. Maar dan werd de wedstrijd onderbroken door valpartij, waardoor de renners een half uur van de fiets moesten. Iets verder in de wedstrijd is Bjorn afgestapt met materiaalpech.

 

28.06.’09 Dinant

Terwijl de profs aan het strijden waren voor de Belgische titel, stond Bjorn aan de start te Dinant. Hij probeerde verschillende malen mee te springen in een ontsnapping, maar geen van hen leek de juiste te zijn. En toen hij een keertje niet mee ging, was dat natuurlijk wel de goeie ontsnapping. Er was dus een groepje weg van 11 man. Bjorn was wel mee in de tegenaanval, een groepje van 15 man. Maar de vogels waren gaan vliegen, dus werd het strijden om uit de greep van het peloton te blijven. Bjorn werd 14e.

 

01.07.’09 – 05.07.’09 Vuelta a Bira - Spanje

Rit 1 : De eerste rit heeft Bjorn enorm afgezien. Hij reed bijna de ganse dag als laatste van het peloton. Maar in de finale slaagde hij erin om toch nog naar voor te kunnen rijden en hij werd uiteindelijk nog 25e.

Rit 2: Ook tijdens het begin van de 2e rit koerste Bjorn veel achterin. Maar op 20km van de meet voelde hij zich een stuk beter. Hij ging dan ook enkele keren in de aanval. Hij werd 19e. In het algemeen klassement stond hij op de 15e plaats.

Rit 3: Rit 3 was opnieuw een zware rit. Toch slaagde Bjorn erin om eventjes solo aan de haal te gaan. Maar in de finaleklim werd hij ingehaald en zakte er daarna een beetje door, waardoor hij 88e werd en zijn goeie plaats in het klassement verloor.

Rit 4: Rit 4 was een tijdrit en daar eindigde Bjorn als 76e op 2min12 van de winnaar.

Rit 5: Tijdens de slotrit van deze ronde heeft Bjorn enorm op kop gesleurd van het peloton in opdracht van de ploeg.

09:33 Gepost door Webmaster in Sport | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

hey Ik wens je nog een fijne donderdag.

Gepost door: Martin | 16-07-09

De commentaren zijn gesloten.