09-03-09

Koers!

22.02.2009 – Clubkampioenschap Strijpen

Bjorn z’n allereerste wegwedstrijd van het seizoen werd het CK te Strijpen. Hij vloog er al meteen in en ging mee in de eerste ontsnapping van de dag. Ze geraakten vlot weg, maar Bjorn kreeg af te rekenen met een lekke band en moest dus lossen uit de kopgroep. Hij geraakte nog bij een 2e achtervolgend groepje, maar even later werd hij opnieuw het ‘slachtoffer’ van pech, want hij reed opnieuw lek. Dat betekende dan ook het einde van z’n wedstrijd.

 

01.03.2009 – Kuurne Brussel Kuurne

Met Kuurne Brussel Kuurne reed Bjorn z’n eerste grote wedstrijd van het seizoen. Hij had toch wel wat zenuwen voor de start, maar eens gestart was dit allemaal van de baan. Gezien de lastigheidsgraad van de wedstrijd, had Bjorn gehoopt om goed te kunnen aanpikken tot de Kruisberg in Ronse. En daar leek hij in te slagen, want hij was iets voor de Kruisberg mee in de grote achtervolgende groep van 30, maar opnieuw reed hij lek! En het duurde een eeuwigheid vooraleer hij een nieuw wiel kreeg van de neutrale wagen, aangezien z’n eigen ploegleider nog achter het grote peloton zat. Hij probeerde nog eventjes terug aan te pikken, maar hij voelde dat hij z’n grootste krachten al verspeeld had.

Foto’s staan online in het fotoalbum.

 

07.03.2009 – Vlaamse Pijl

Zaterdag nam Bjorn deel aan de Vlaamse Pijl met start en aankomst te Harelbeke. Het eerste uur van de wedstrijd ging het niet zo vlot, maar naarmate de koers vorderde voelde hij zich beter en beter. Op de Cote de Trieu reed hij in het midden van het peloton, maar op de Patersberg zat hij al in het eerste deel van het peloton. Nadat de renners de Kruisberg hadden bedwongen, zat Bjorn in een 3e groep, die later in de wedstrijd zou samen smelten met de 2e groep. Bij het ingaan van de plaatselijke ronden, werd het duidelijk dat de kopgroep buiten schot was. Bjorn zat attent in het peloton en ging meesprinten voor een top 15 plaats, maar hij werd jammer genoeg gehinderd in de sprint door een hapering/valpartij van een andere renner. Uiteindelijk kwam hij als 28e over de streep, wat toch een zeer knap resultaat is. Bjorn was dan ook tevreden over zijn wedstrijd.

Foto’s staan online in het fotoalbum.  

10:58 Gepost door Webmaster in Sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.