21-05-07

wedstrijdverslagen

Circuit Wallonie

Zondag 13 mei stond Bjorn aan de start te Fleurus, waar de 41ste Circuit Wallonie van start gingen. Samen met 188 andere renners moest Bjorn 170 km afleggen. Op de eerste helling van de dag sprong Bjorn mee in een groepje en reden met 12 weg. Na 60 km kregen ze het gezelschap van ongeveer 20 renners. Ze konden het grootste deel van de wedstrijd voorop blijven, maar naar het einde toe verbrokkelde de kopgroep volledig. Winnaar werd Francis De Greef. Bjorn werd knap 22e op 5’44” van de winnaar.

 

Hasselt – Spa – Hasselt

Op Hemelvaartsdag stond Bjorn aan de start van Hasselt Spa Hasselt. Hij had er veel zin in en dat heeft hij met de benen laten zien. Na ongeveer 50km ging Bjorn er samen met 3 andere renners vandoor. Iets later kregen ze het gezelschap van nog eens 22 renners, waardoor een kopgroep van 26 ontstond. Daarbij ook enkele klinkende namen als Ista, Vanderschueren en Vanspeybroeck. Maar jammer genoeg bleef deze kopgroep niet voor, want op 15km van de streep werden ze ingelopen. Bjorn eindigde uiteindelijk in het peloton en kwam als 92e over de streep.

 

Circuit du Pévèle

Vorige zaterdag stond er alweer een zware koers op het programma van Bjorn. Hij stond aan de start in Frankrijk van het circuit du Pévèle. Toen er in de wedstrijd een groepje wegreed en er niemand mee was van Scott USA Cyclingteam en Beveren 2000, sloegen beide ploegen de handen in elkaar en zetten de achtervolging in. Bjorn zette zich samen met een ploegmaat en 4 renners van Beveren 2000 op kop en probeerden zo de voorsprong te doen slinken. En met succes. Op de kasseien van de Mont Pévèle sloeg alles uit elkaar en Bjorn kon zich nog naar een sterke 37e plaats rijden.

20:32 Gepost door Webmaster in Sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.